Kort der viser lokalplanområdets afgrænsning mellem Brenderup og Harndrup

Kort der viser lokalplanområdets afgrænsning mellem Brenderup og Harndrup

Planområdet udgør ca. 130 ha. i landzone og anvendes i dag til landbrugsformål i form af dyrkede landbrugsmarker og naturområder. Det teknisk anlæg til solceller og transformere er på 90 ha. med solceller med en forventet ydelse på ca. 109 MW AC / 82 MW DC. Den øvrige del af området anvendes til beplantning, natur og stier/arbejdsveje. Anlægget ligger ved og kobles på eksisterende transformerstation. Solcellerne etableres som faste installationer og har en højde på max 4 m. Stepup-transformere og tilhørende koblingsudstyr og -anlæg mv. etableres med en højde på op til 8,5 m og lynafledere på op til 22 meters højde. Planlægningen har bl.a. til formål at muliggøre et teknisk anlæg til solceller på ca. 90 ha. med placering og udformning, som indpasses i landskabet, og hvor der også er taget hensyn til beskyttet natur, flora og fauna. Derudover skal der anlægges nye stier, som giver beboerne i området flere rekreative muligheder og giver mulighed for at færdes i dele af planområdet.


Høring

Der er mulighed for at komme med bemærkninger til planforslagene. Du kan læse planforslag og miljøvurdering via nedenstående links:


Planforslagene er i offentlig høring i perioden fra den 17.april til den 12. juni 2024. Hvis du har bemærkninger, indsigelser og/eller ændringsforslag til planforslagene, skal de være os i hænde senest den 12. juni 2024.

Høringssvar skal sendes skriftligt via en af følgende muligheder:

Eller sendes til Teknik- og Miljøforvaltningen, Nytorv 9, 5500 Middelfart.


Borgermøde 30 maj 2024

Borgermødet afholdes den 30. maj 2024 kl. 17-21 i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej 13, 5464 Brenderup. Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig.
Tilmeld dig

På mødet redegør opstilleren for projektets betydning for de omkringliggende beboelsesejendomme, og kommunen orienterer om, hvordan man giver høringsmuligheder til planerne. Energistyrelsen fortæller om reglerne om erstatning for værditab på beboelsesejendomme som følge af opstillingen af projektet (værditabsordningen), samt nære naboers mulighed for salgsoption og VE-bonus.


Høringssvar offentliggøres

Vi gør opmærksom på, at der er åbenhed i myndigheders sagsbehandling. Indkomne bemærk-ninger er omfattet af reglerne om aktindsigt og vil desuden blive offentliggjort anonymiseret på kommunens hjemmeside i forbindelse med den politiske behandling af sagen.


Midlertidige retsvirkninger

Fra og med 17. april 2024 må ejendomme, der er omfattet af planforslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold. Bestemmelsen finder kun anvendelse indtil lokalplanen er vedtaget endeligt og offentliggjort, dog højst 1 år efter offentliggørelsen af forslaget. Efter udløbet af fristen for indsigelser kan Byrådet tillade, at en ejendom, der er omfattet af planforslaget, bebygges eller udnyttes efter forslaget, hvis dette er i overensstemmelse med kommuneplanen og der ikke er tale om at påbegynde et større byggearbejde mv.


Miljøvurdering

I en samlet miljørapport er gennemført en miljøvurdering af planerne og en miljøkonsekvens-vurdering af projektet i henhold til Lov om miljøvurdering samt en §25- tilladelse. Forslaget til Miljørapport indeholder både miljøvurdering af planerne og en Miljøkonsekvensvurdering for projektet. Rapporten og forslag til §25-tilladelse offentliggøres på kommunens hjemmeside og plandata.dk 17.april 2024 sammen med høring af forslag til lokalplanen.


Yderligere information

Eventuelle spørgsmål kan rettes til byplanlægger Winnie Lund på winnie.lund@middelfart.dk  eller på tlf. 8888 5500