Fristen for høringssvar udløb d. 15. november 2023, og der er i den forbindelse indkommet omkring 110 høringssvar. Høringssvarene skal nu gennemgås og grundigt vurderes af forvaltningen i en hvidbog, hvor argumenter og synspunkter skal vurderes plan- og miljømæssigt.

Efterfølgende vil hvidbogen blive forelagt Økonomiudvalget, som tager beslutning om rammerne for evt. videre planlægning. På grund af projektets kompleksitet vil det tage nogen tid at foretage en sammenstilling og vurdering af de indkomne svar. Vi forventer at hvidbogen kan præsenteres for Økonomiudvalget i slutningen af januar 2024.

Inden da vil Byrådet besøge og opleve vindmølle- og solcelleprojekter. Konkret tager Byrådet den 12. januar op og ser det samme projekt i Hadsund, som borgerne i Nørre Aaby og omegn var inviteret til, så der er den samme reference.

Derudover har Økonomiudvalget aftalt at tage en større samlet drøftelse af, hvorledes vi kommer i mål med planlægningen for de vedvarende energiprojekter, hvor Middelfart Kommune giver sit rimelige bidrag til den nødvendige udbygning af kapaciteten i et stadig mere elektrificeret samfund på en måde, der også afvejer andre hensyn. Man vil høre nærmere, når der har været en grundig politisk behandling af sagen.

Hvis der er spørgsmål, så er I velkomne til at kontakte Vibeke Nørby på telefon 2036 5665 eller Kathrine Bruvik Kristensen på telefon 2484 4317.