Varmeplan Middelfart 2022 opfylder flere formål. Den udstikker blandet andet retningen mod reduktion af udledning af drivhusgasser fra varmeforsyningen i hele kommunen. Det handler også om energiforsyningssikkerhed, effektiv ressourceudnyttelse og forbrugerøkonomisk stabilitet for Middelfarts borgere og virksomheder på den korte og - især - på den lange bane.

Varmeplanen er udviklet i et tæt samarbejde mellem forsyningsselskaberne og borgere i Middelfart Kommune. Kortene på Varmeplanens sider giver et overblik over godkendte fjernvarmeområder, og viser hvor de lokale forsyningsselskaber planlægger at udvide deres forsyningsområder. Hvis der ikke er fjernvarme på vej, er der ofte mulighed for fælles, lokale varmeløsninger. Derudover er der mulighed for individuelle varmeløsninger, der ikke er afhængig af fossile brændsler.

Læs mere om varmeplanen 

 

FAQ

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål.

Luk alle
Åben alle

Hvornår kommer fjernvarmen ud til mig?

Svar: Ved at gå ind på Varmeplan Middelfart 2022, kan du under ”Fjernvarme” finde dit område på det interaktive kort. Klik på dit område og en boks vil komme frem hvor der står hvornår det forventes at fjernvarmen kommer ud til dig. https://middelfart.viewer.dkplan.niras.dk/plan/19#/3389 

 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil have fjernvarme?

Svar: Kontakt dit lokale fjernvarmeselskab. Hvis du kan få fjernvarme, kan de vurdere, hvornår de har mulighed for at tilkoble din bygning, og de kan give dig et tilbud, som du kan vælge at acceptere. Middelfart Fjernvarme har også mulighed for en ordning, hvor du ikke skal betale for hele etableringen på forhånd, men kan betale den af via varmeregningen.

 

Hvad koster fjernvarme?

Svar: Prisen på fjernvarme afhænger af hvor du bor og derved hvilket fjernvarmeselskab som forsyner det område. Ved at gå ind på Varmeplan Middelfart 2022, kan du under ”Fjernvarme” læse om hvilke områder fjernvarmeselskaberne i Middelfart Kommune forsyner. https://middelfart.viewer.dkplan.niras.dk/plan/19#/3389 

 

Hvorfor kommer fjernvarmen så sent ud til mig?

Svar: Fjernvarmeselskaberne i kommunen har hver deres plan for hvordan de i praksis og finansielt kan udlægge fjernvarmen. Der er tale om meget store investeringer, og der er i øjeblikket stort pres på producenter. som giver længere leveringstid på fjernvarmerør samt mangel på arbejdskraft til installation.

 

Fjernvarmen kommer alt for sent, kan jeg få tilskud til en varmepumpe?

Svar: Middelfart Kommune anbefaler, at du afventer fjernvarmen, da fjernvarmen historisk set har vist, at den er forsyningssikker og prisstabil. Hvis du bor i et område som er godkendt til fjernvarme, er det ikke muligt at få tilskud til en varmepumpe.
Hvis du bor i et område som er planlagt til fjernvarme, er det ikke muligt at få tilskud til en varmepumpe i 2023. Herefter vil det være muligt igen at søge, såfremt at området ikke er blevet til et godkendt fjernvarmeområde.

 

Hvorfor får jeg brev om at skifte varmekilde, når jeg har fjernvarme?

Svar: Middelfart Kommune har valgt at sende varmebrev til alle bygningsejere i kommunen, for at sikre sig, at alle bygningsejere med olie- eller naturgasfyr bliver informeret om mulighederne for at skifte varmekilde. Vi henter informationerne fra BBR-registret, som ikke altid er opdateret med nyeste oplysninger om varmekilde.

Hvilket anlæg skal jeg vælge?

Svar: Hvilket type anlæg man skal vælge, kommer an på flere parametre, herunder din boligs energimærke og placering. Du kan læse mere om hvad der er bedst for din situation på Energistyrelsens hjemmeside: https://www.sparenergi.dk

Hotline til Energistyrelsen: Tlf. +45 3115 9000, ellers skriv en e-mail til info@sparenergi.dk 

Min BBR er forkert, hvad gør jeg?

Svar: Du er som borger forpligtet til at opdatere dine informationer på BBR. Du kan rette dine oplysninger her: https://bbr.dk/ret 

I forbindelse med udsendelse af varmebreve vil der være en længere behandlingstid på disse opdateringer.