Middelfart Kommune Logo
Bær med sne

Historie

Der har været institution på Brohuset i en eller anden form siden 1930erne. I 2009 blev
der oprettet en nærmiljøinstitution i Udby Behandlingshjems daværende pigeafdeling, Brohuset. Fra januar 2007 har institutionen hørt under Middelfart Kommune.

Nærmiljø inst. Brohuset er normeres til at tage 9 børn og unge mellem 6-18 år på faste pladser og med en enkelt akutplads.

Brohuset bliver en væsentlig foranstaltning i bestræbelserne på at holde truede børn og unge i nærmiljøet når bekymringsgraden er så høj at anbringelse bliver et tema. Det er endvidere et meget centralt formål for Brohuset at kunne tage børn og unge ind i en periode med henblik på en pædagogisk og psykologisk udredning med henblik på enten et andet anbringelsessted eller en mere målrettet indsats i hjemmet.

Siden har målgruppen forandret sig i takt med barnets reform.
Det har altid været vigtigt at huset er fleksibelt så det efter behov kan rumme søskende, evt. unge mødre med spædbørn, flekspladser hvor en ung kommer på Brohuset enkelte døgn på en uge osv.

Sidst opdateret af Administrator
23. august 2013