Dette site bruger cookies. Hvis du forsætter på sitet, så accepterer du dette. Hvis du ikke ønsker at acceptere cookies så tryk på følgende link. Accepter ikke cookies

Middelfart Kommune Logo
Bær med sne

Fysiske rammer

Brohuset er beliggende i stationsbyen Nr. Aaby på Vestfyn. Det er et rødt murstenshus fra 1894 med en ”diamantformet” tilbygning fra 1991. Huset er på 473 kvadratmeter.
Bygningen har i forskellige sammenhænge altid fungeret som børneinstitution, men med forskellige opgaver. Brohusets rummæssige indretning minder om et privat hjem, det er blot større.

Køkkenet er stort og placeret midt i huset, det er husets ”hjerte” og samlingspunkt i underetagen. Der er god plads til alle, så der bliver hygget og lavet forskellige praktiske ting. I forlængelse af køkkenet er en spise- og opholdsstue, der er ingen afgrænsende vægge eller døre.
I den ene ende af stueetagen er der en familie lejlighed, med køkken, stue og soveværelse. I stueetagen anden ende er der kontor med en børne-computer og et møderum. Desuden indeholder stueetagen bryggers, vaskerum.
På første salen har alle børn eget værelse, alle værelser på Brohuset er forskellige.

I kælderen er der danse-sal, hobbyrum, og et rum med bordfodbold.
En stor og smuk gammel have omkranser huset. Børnene har legeplads med gynger, sandkasse, trampolin og legehus. Der er en græsplæne, som er stor nok til boldspil. Desuden er der en stor terrasse.
De gode fysiske rammer betyder, at der er god mulighed for, at børnene deles i små grupper med forskellige aktiviteter og lege, hvilket giver børnene ro.
Personalet lægger megen vægt på at indrette huset hyggeligt. Huset bliver løbende renoveret, så der er en god atmosfære og en hyggelig indretning.
Der lægges vægt på et hjemligt miljø, og personalet søger at skabe en bevidsthed hos børnene om, at Brohuset er et andet slags hjem end hos deres forældre, men ”et godt hjem”.

Sidst opdateret af Lisbeth Behrendt
26. september 2013